ileenja marina

Rotterdam || Cinta Coffee

PERFECT INDONESIAN TASTE FOR A COFFEE LOVER

Cinta Coffee, een nieuwe hotspot met een Indonesisch tintje. Iets wat nog nergens anders in Rotterdam te vinden is. De koffiezaak is gevestigd aan de Coolsingel, in de  Inconcept store op de eerste verdieping. De Inconcept store verdient op zich al een dikke pluim. Het is niet zomaar een winkel die we van grote ketens gewend zijn.

88FOOD BLOGGER

Via 88food had ik de voucher: Lunch voor 2 bij Cinta Coffee gewonnen. Als blogger waardeer je dit soort dingen onwijs, want wat is er nou  leuker dan een blog schrijven over een nieuwe winkel waar je de specialiteit van mag proeven? Precies, niks! Wij hebben onwijs genoten van dit leuke bezoek en gaan zeker nog eens terug om de andere variaties van de kaart te proberen! Lees hieronder meer over onze ervaring.

CINTA BETEKEND LIEFDE, LIEFDE VOOR KOFFIE

Bij “binnenkomst” in de zaak word je direct vriendelijk en gastvrij ontvangen. Guido heeft 9 weken geleden de deuren van Cinta Coffee voor het eerst geopend en ik kan je alvast vertellen, een waar succes. Het was best druk in de  koffiezaak maar toch neemt Guido de tijd voor al zijn klanten. Hij geeft je het ware “ik voel me hier op mijn gemak” gevoel. Naast de gave bar, valt ook de aankleding van de zaak goed op. Het heeft een Indonesische twist met producten die te koop zijn in de conceptstore. Wij (Larissa en Ik) kozen ervoor om aan de grote “leestafel” te gaan zitten vanwege het licht voor de foto’s (ja, je doet alles voor de perfecte foto). Guido kwam gelijk naar ons toe om een babbeltje te houden waarin hij zijn enthousiasme voor Cinta Coffee en het vak uitsprak. Hij vertelde hier ook over zijn eigen reisgids van Rotterdam. Hoe cool is dat? Heb je niet alleen je eigen koffiezaak maar daar naast ook nog eens een reisgids die in grote winkels zoals de Bijenkorf ligt.

PASSIE IN EEN KOPJE

Goed, om terug te komen op deze geweldige zaak waar wij een heerlijke lunch hebben genuttigd. Bij de lunch werd er ook koffie of thee aangeboden. Zoals jullie waarschijnlijk inmiddels van mijn zus al weten, is zij een echte koffie liefhebber. Zij koos direct voor iets”anders” namelijk de Indonesische Kopi Tubruk genoemt. De uitleg die wij hierbij kregen is dat de koffie een extra romige smaak krijgt door dat er een ware botsing van water met koffie ontstaat, lekker dat die was! Zelf koos ik voor de verse jasmijn thee met sereh, ook wel citroengras genoemd, dit past toch wel beter in mijn straat. (sorrynotsorry)

“MIJN TOSTI HART GING SNELLER KLOPPEN.”

GOOD FOOD

Op de kaart zijn 3 heerlijke lunch opties te vinden wat regelmatig wordt uitgebreidt met extra opties. Dit weekend kon je voor het eerst de Indonesische tosti kiezen. Als echte tosti fan gaat mijn hartje al sneller kloppen van alleen het woord, maar jeetje, deze tosti overtreft echt alles! Alleen bij het ruiken ging mijn hart al tekeer. De combinatie van de Indonesische kruiden, saus, lente uitje, kip & kaas heb ik nergens anders ooit geproefd. Wist je al dat Guido bezig is met nog 2 andere tosti’s op de kaart te brengen? Niet alleen een aanrader voor heerlijke koffie maar ook voor de echte tosti liefhebbers. Believe me, ik likte m’n vingers af. Zo lekker! Mocht je niet zo van tosti’s houden, de noodles zijn Cinta Coffee’s echte specialiteit.

DE PERFECTE AFSLUITER

Om dit heerlijke bezoek af te sluiten kozen wij nog voor 2 gebakjes uit. Één van happy food and health en natuurlijk mocht een stukje spekkoek niet ontbreken. Op het eind zijn wij nog even door de inconcept store gelopen en hebben we ons ogen uit gegeken wat er allemaal niet te verkrijgen was zoals deze leuke Festival in a Bottle flessen. Een perfect cadeau om te geven aan wijn/drank liefhebbers! 😉

LOCATIE:

Coolsingel 83 | 3012 AD Rotterdam | www.cintacoffee.nl

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren